news        mail   location

 
 

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită astăzi şi în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat cu acest prilej slujba de Te-Deum în Catedrala Arhiepiscopală. Ctitoria domnitorului sfânt, Neagoe Vodă Basarab, din municipiul Curtea de Argeș.



 

În cuvântul de învățătură Chiriarhul Eparhiei a amintit toate momentele importante din istoria neamului care au condus la împlinirea idealului de a trăi uniți și liberi în această țară binecuvântată de Dumnezeu.

De asemenea, a fost săvârșită și slujba parastasului în care au fost pomeniți Regele Ferdinand şi Regina Maria, cei în timpul cărora s-a realizat Actul Unirii din anul 1918, și Regele Carol I şi Regina Elisabeta în vremea cărora a fost câştigată independenţa României.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar