news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a praznicului Înălțării Sfintei Cruci, credincioșii parohiei Sf. Mc. Gheorghe II din municipiul Pitești au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

Construit inițial cu rol de capelă mortuară în cadrul cimitirului municipal Sf. Gheorghe, după anul 1992, sfântul locaș de rugăciune în care a fost oficiată slujba a devenit biserică parohială.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a vorbit celor prezenți despre importanța spirituală și patrimonială a celui mai mare cimitir din cuprinsul Eparhiei, amintind totodată celor prezenți de importanța praznicului cinstit astăzi.

Capela cu hramul Sf. Mc. Gheorghe din cadrul cimitirului municipal al orașului Pitești a fost construită în anul 1863 de familia farmaciștilor Maria și Ștefan Babic. A fost sfințită în timpul slujirii preotului Gheorghe Cernătescu. Devenită ulterior biserică parohială, sfântul locaș a fost inclus după anul 2012 într-un amplu proces de restaurare care este aproape finalizat.

Toate lucrările de restaurare și înfrumusețare s-au realizat prin implicarea Sectorului Economic și Construcții Bisericești, coordonat de părintele consilier arhimandrit Caliopie Cristian Ichim. Părintele paroh Marius Săndulescu a avut misiunea de a supraveghea toate lucrările, acesta fiind ajutat de preoții coslujitori Grigore Cristian și Gabriel Enescu.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar