news        mail   location

 
 

Orașul Mioveni din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Noua catedrală construită în centrul urbei, închinată Sf. Ap. Petru şi Pavel şi-a sărbătorit hramul.



 

Foarte mulţi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Momentul a fost deosebit pentru comunitatea orașului Mioveni datorită faptului că Ierarhul Argeșean a săvârșit și slujba de sfințire a unei troițe din lemn care a fost așezată în curtea bisericii. Aceasta a fost executată de meșterul  argeșean Nicolae Baicu din Rădești și a fost realizată cu sprijinul financiar al primăriei orașului Mioveni.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre viața Sfinților Apostoli Petru și Pavel care au devenit ocrotitorii orașului Mioveni.

Piatra de temelie la această impunătoare catedrală a fost aşezată în 29 iunie anul 1993, de către Întâistătătorul Eparhiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic.

La îndemnul Chiriarhului Eparhiei Argeşului şi Muscelului un grup de iniţiativă, coordonat de preoţii bisericii Sf. Mc. Gheorghe din oraş, a făcut toate demersurile necesare contruirii unui asemenea edificiu de cult.

Existând doar o singură biserică în oraş, iar numărul locuitorilor fiind foarte mare, noua catedrală a fost proiectată la dimensiuni impresionante, fiind în prezent cel mai mare locaş de cult din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

Fondurile necesare construcţiei până la cota 0 au venit din partea populaţiei şi a unor sponsori.

Secretariatul de Stat pentru Culte şi Consiliul Judeţean Argeş au avut în acest sens o contribuţie hotărâtoare.

Costurile fiind foarte mari, lucrările au fost preluate ulterior de Consiliul Local al Primăriei Mioveni care a direcţionat în fiecare an sume foarte mari pentru definitivarea construcţiei.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar