news        mail   location

 
 

În ziua de 26 septembrie, Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab, domnitor al Țării Românești și ctitorul Mănăstirii de la Curtea de Argeș.



 

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului, slujba a fost oficiată de părintele Andrei Diaconescu, Consilier Social și Filantropic, dimpreună cu un sobor de preoți, alături de militari.

În cuvântul rostit cu acest prilej, delegatul Chiriarhului a subliniat faptul că: „Între chipurile luminoase ale istoriei noastre naţionale, la loc de cinste se află şi domnul Ţării Româneşti, Sfântul Neagoe Vodă Basarab, pe care îl sărbătorim în Biserica Ortodoxă Română la data de 26 septembrie.

Urmând tradiţia bizantină de conducere a marilor bazilei de la Constantinopol, el a căutat să fie un adevărat conducător creştin şi un apărător al Ortodoxiei din sud-estul Europei. Sfântul Neagoe Basarab a fost un domn evlavios, care a avut grijă de Biserică, şi mai ales un mare binefăcător al „Ortodoxiei de pretutindeni”

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar