news        mail   location

 
 

Mănăstirea argeșeană Slănic și-a sărbătorit astăzi hramul principal închinat Nașterii Maicii Domnului.


 


     

Credincioșii au venit cu mic cu mare să participe la Sfânta Liturghie arhierească oficiată astăzi de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul  Argeșului și Muscelului, în aghiazmatarul din incinta mănăstirii.

În cuvântul de învătătură rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a mulțumit credincioșilor care au venit cu mare bucurie pe Taborul Argeșului, așa cum este numita măanăstirea Slănic, îndemnându-i totodată să îndrăznească în rugăciunile lor la Maica Domnulu - mijlocitoarea și apărătoarea nostră.

Prima atestare documentară a Mănăstirii Slănic este în anul 1679.

Despre schitul Slanic tradiția spune că a fost ctitorit de voievodul Vlad Ţepes și că ar fi existat și pe vremea domnitorilor Neagoe Basarab și Mihai Viteazul.

Mănăstirea Slănic este numită astăzi de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Taborul Argesului, datorită celor trei altare ridicate aici: biserica mare din zid ridicată în cinstea Maicii Domnului - cu hramul Nașterea Maicii Domnului și doua paraclise mai mici cu hramurile Schimbarea la Față și Sf. Ierarh Calinic de la Cernica.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar