news        mail   location

 
 

În Duminica a IV-a după Rusalii, credincioşii din parohia Arefu, Protopopiatul Curtea de Argeș, au trăit momente de aleasă înălţare sufletească. Aceștia au avut astăzi bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Argeșean a vorbit despre cheia credinței care trebuie folosită de fiecare pentru a deschide ușa împărăției lui Dumnezeu.

În finalul slujbei, a fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii acestui sfânt lăcaș.

Biserica din parohia argeșeană  Arefu are o vechime de 161 de ani, fiind construită în anul 1860 prin contribuția enoriașilor din acele timpuri. Are două hramuri: Sf. Cuv. Parascheva și Sf. Ierarh Nicolae.

În perioada 1930-1933 pictura din interior a fost refăcută de pictorii Alexandru Mazilescu și Gheorghe Popescu. După 84 de ani, biserica din localitatea Arefu a îmbrăcat o nouă haină prin finalizarea proiectului de restaurare a picturii, lucrare realizată de pictorii Ghiță Pătrunjel Mihaela și Duță Nicolae. Cu această ocazie, în anul 2017, Chiriarhul Eparhiei a resfințit acest sfânt locaș de rugăciune.

Prin grija preoților, a membrilor Consiliului Parohial și a enoriașilor au fost executate și alte lucrări în interiorul  și exteriorul bisericii, o parte din fonduri fiind oferite de Secretariatul de Stat pentru Culte și  Primăria Locală.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar