news        mail   location

 
 

O dată cu sărbătorile de iarnă, este vremea colindelor, iar tradiţia rămîne încă vie pe meleagurile argeşene.



 

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, la Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” din municipiul Curtea de Argeș a avut loc aseară  un concert de colinde.  Publicul argeșean a apreciat prestația celor opt formații corale care au prezentat atât colinde tradiționale românești, cât și colinde  din repertoriul internațional.

În prima parte a programului a urcat pe scenă  corul ,, Chiril Popescu” al protoieriei Curtea de Argeș  condus de preot profesor Nicolae Popescu care a încântat publicul argeșean cu un pogram de colinde diversificat.

Pe aceeași scenă au prezentat programe de colinde:  corul bărbătesc al  Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului condus de preot profesor George Neacșu,  corul „Carmen Argessi” al Școlii de Muzică și Teatru Sound Music Art din Pitești, condus de profesor Cornelia Ionescu,  corul Seminarului Teologic ,, Neagoe Vodă Basarab ” din Curtea de Argeș condus de preoții profesori Robert Sorescu și Ovidiu Dascălu,  Corul „D.G. Kiriac” al Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești condus de profesor Silviu Deaconescu, corul Colegiului Național Vlaicu Vodă  din Curtea de Argeș condus de profesor Robert Sima, corul „Ars Nova” al Centrului Cultural Județean Argeș condus de profesor Radu Titi  și corul Orfeu al Centrului de Cultură și Arte ,, George Topârceanu” din Curtea de Argeș condus de profesor Alexandru Ionescu.

În această săptămână vor avea loc și alte concerte de colinde în marile centre din cele șase protopopiate ale Eparhiei.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar