news        mail   location

 
 

În după-amiaza zilei de 21 iulie 2021, Biblioteca Publică „Luca Paul”, aflată în Complexul Casei de Cultură din comuna Domnești, a fost gazda întâlnirii iubitorilor de cultură.



 

Domnul Doru Ion Smădu, primarul Comunei Domnești a rostit un cuvânt de bun venit invitaților, vorbind despre importanța Casei de Cultură în viața comunității, dar și despre proiectele viitoare.

Gazdele evenimentului, domnul profesor dr. George Baciu – redactor șef al revistei „Suflet românesc” și domnul col. (rtr.) Laurențiu Domnișoru, Președintele Filialei Județene Argeș „Posada” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, au prezentat programul deosebit al acestei întâlniri.

La eveniment a fost prezent și părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media, care a transmis participanților Arhiereasca Binecuvântare a Părintelui Arhiepiscop Calinic, și a vorbit despre importanța limbii române în documentele și cărțile păstrate de-a lungul timpului. De asemenea, a rostit un cuvânt despre doamna Aurelia Corbeanu, profesor de limba și literatura română, care a format zeci de generații de tineri.

Domnul profesor George Baciu a făcut o prezentare a primului document scris în limba română, care a împlinit vârsta de 500 de ani.

Au fost lansate două cărți: „Există întotdeauna un tren” – autor profesor Aurelia Corbeanu, prezentarea fiind făcută de doamna prof. Valentina Domnișoru și doamna prof. Paula Romanescu; și „În chiria timpului” – autor Aurel Hernest, care a adus în literatură o temă foarte puțin exploatată: mersul pe Vlașca al țăranilor din Coșeștii Argeșului în cadrul transhumanței umane specializate (oale, străchini, ulcioare).

Momentele muzicale au fost susținute de domnul Radu Ștefan Tatan și Nelu Irimia.

Domnul col. Laurențiu Domnișoru a prezentat istoricul apariției volumului „Sub lacrima Eminescului”, autor (coordonator) prof. dr. George Baciu

În finalul evenimentului, a fost vizitat muzeul comunei Domnești.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar