news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic a avut loc lansarea volumului Școala, Biserica și Familia în timpul pandemiei, rod al unei colaborări de câțiva ani dintre Parohia Mavrodolu și Școala Generală Tudor Arghezi din Pitești.



 

În cadrul evenimentului, a fost citit și cuvântul Ierarhului: „Omul în istoria sa a avut atât de multe provocări de trecut: războaie, molime, foamete, pe toate le-a depășit cu mila și cu ajutorul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu în gândirea Sa și în marea Sa dragoste pentru om a îngăduit toate acestea pentru mântuirea celui ce a fost creat după chipul și asemănarea Sa.

Perioada aceasta pe care o numim pandemică a fost dificilă pentru toată lumea, bisericile, școlile și alte instituții s-au închis o perioadă, căutând și găsind alte spații (afară sau în mediul online) și forme de continuare a activităților. 

În sensul acesta am binecuvântat toate activitățile în care Biserica și Școala au fost împreună cu familia pentru educarea copiilor. Ne-am bucurat de inițiativa Parohiei Mavrodolu și a Școlii Tudor Arghezi din Pitești de a continua șirul proiectelor educaționale începute prin organizarea Simpozionului Școala, Biserica și familia în timpul pandemiei și publicarea acestui volum ilustrativ.”

Volumul este produsul Simpozionului județean cu același nume, un eveniment asteptat, pentru care s-a muncit mult, într-o echipă numeroasă,  cuprinde lucrări ale profesorilor și preoților argeseni, participanți la simpozion si poate fi considerat un adevărat ghid de bune practici. Realizarea lui a fost posibilă prin implicarea preoților slujitori de la Biserica Mavrodolu din Pitești, Horia Dumitrescu și Paul Stănescu.

Lansarea volumului a avut loc într-un cadru cu totul special, la Casa Corpului Didactic Argeș, cu participarea cadrelor didactice care au publicat, a reprezentanților  ISJ Argeș, a Asociației Meșteșuguri Argesene,  a presei argeșene, invitați din spațiul public, doi tineri elevi ai Liceului de Arte Dinu Lipatti oferind un moment artistic cu totul deosebit.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar