news        mail   location

 
 

În ziua de 27 mai 2021, Părintele Arhiepiscop Calinic a participat la o lansare de carte care a avut loc în Conacul Brătienilor aflat în apropierea bisericii.  Cristina Ungureanu, profesor universitar în cadrul  Universității Pitești a lansat cartea: ,,Taină și sens în Povestea vieții mele, capodopera Mariei, Regina României.



 

La acest eveniment a fost prezent și principele Nicolae care a vorbit despre rolul important pe care l-a avut Regina Maria în istoria României.

Cartea Cristinei Ungureanu despre lucrarea autobiografică, Povestea vieții mele a Reginei Maria, analizează narațiunea ca discurs literar, făcându-ne să înțelegem virtuțile artistice ale unei creații obturate de regimul comunist vreme de circa patru decenii. Cu toate aceste avataruri, Regina a intrat de mult în istorie și în legendă, fiind cea mai cunoscută Doamnă a Țării de pe tot parcursul vieții românilor ca popor.

Prin pana Cristinei Ungureanu, Regina Maria  reînvie deopotrivă maiestuoasă și sensibilă, demnă și calmă, suverană și țărancă în ie românească, soră medicală și mamă a tuturor luptătorilor căzuți în război.

Instrumentele de analiză folosite în lucrare, ale lingvisticii şi limbajului în general, au fost edificatoare în revelarea sensului textului literar al Reginei Maria, în care autoarea dă dovadă de maturitate creatoare, reuşind să făurească o operă pe care generaţiile următoare o vor avea ca mărturie a geniului său creator.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar