news        mail   location

 
 

În Duminica a III-a după praznicul Învierii, biserica închinată Sfintelor Femei Mironosiţe din municipiul Piteşti şi-a sărbătorit astăzi hramul.



 

 

În mijlocul credincioşilor prezenţi la acest eveniment deosebit s-a aflat Întâistătătorul Eparhiei Argeşului şi Muscelului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, care a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Tot astăzi a fost săvârșită și slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la Domnul.

În cuvântul de învăţătură rostit astăzi, Chiriarhul Eparhiei a făcut o analogie între femeile mironosiție prezentate în Sf. Evanghelie și femeile din prezent.

Tot astăzi a fost sfințită o icoană a Maicii Domnului, copie a icoanei Prodromița de la schitul Prodromu din muntele Athos. Aceasta a fost pictată la Iași de pictorul Marius Ghinescu, iar îmbrăcămintea de argint a fost realizată în Atelierele Patriarhiei Române. Realizarea acesteia a fost posibilă prin donațiile credincioșilor din cadrul parohiei piteștene.

Noua biserică închinată Sfintelor Femei Mironosiţe este construită în cartierul Găvana IV, lucrările fiind începute în anul 2003, la îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic. Biserica are o arhitectură unică în peisajul spiritual al municipiului Piteşti, fiind vizitată frecvent de credincioşii veniţi atât din oraş, cât şi din alte zone ale ţării.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar