news        mail   location

 
 

Ziua de 9 iunie a anului 2020 a adus în inimile credincioșilor argeșeni multă tristețe prin trecerea la Domnul a părintelui protosinghel Serafim Caiea, starețul mănăstirii Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel.  Preacuvioșia Sa a încetat din viață la vârsta de 43 de ani în urma unei grele suferințe trupești. 



 

Cu câteva zile înainte de a se împlini doi ani de la trecerea în viața veșnică a părintelui protosinghel Serafim Caiea, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a avut dorința de a chema astăzi comunitatea musceleană  în rugăciune pentru vrednicul stareț al acestei vechi mănăstiri domnești.

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Chiriarhul Eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de Vară, precum și slujba de pomenire la mormântul părintelui aflat în apropierea bisericii.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a evidențiat calitățile umane ale monahului Serafim al cărui suflet a plecat purtând pe brațe mănăstirea basarabă ca dar pentru Dumnezeu.

Fiii duhovnicești și toți cei care l-au cunoscut și l-au prețuit, au venit astăzi la Mănăstirea Negru-Voda să aprindă o lumânare pentru odihna sufletului celui care a plecat fulgerător către ceruri  în urmă cu doi ani.

Părintele stareț Serafim Caiea a văzut lumina zilei în data de 30 august 1977 în satul Hangu din județul Neamț, având numele de botez Gheorghe Mihai.           

La vârsta de 21 de ani este hirotonit ierodiacon arătând încă de pe atunci maturitate duhovnicească și smerenie autentică. Puțin mai târziu este numit stareț al mănăstirii pentru care și-a dedicat întreaga viață.

Toți l-au cunoscut ca fiind un om de o bunătate rar întâlnită care nu a trait niciodată pentru sine. A fost mereu în slujba oamenilor fiind atent la nevoile tuturor, având un cuvânt încurajator pentru fiecare. Implicat în viața comunității muscelene a desfășurat numeroase acțiuni filantropice prin înființarea unei cantine sociale unde serveau zilnic masa toți cei care proveneau din familii defavorizate. După multe eforturi a reușit să pună în practică marele proiect de restaurare a mănăstirii Negru Vodă prin accesarea fondurilor europene.

A plecat către cer mulțumit sufletește, știind că vechiul locaș monastic este gata să-și primească o nouă haină.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar