news        mail   location

 
 

Parohia  argeșeană Expo-Parc din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sfântului Ioan Gură de Aur.

 

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul bisericii aflat la demisol.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei  a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură amintind că omenirea se poate salva din vâltoarea primejdiilor, doar prin pocăință.

Lucrările la actuala biserică de zid au început în anul 2009, cu ajutorul credincioșilor din parohie care au oferit foarte multe donații. 

Primul locaș de cult în care s-a slujit  a fost o biserică de lemn, iar în anul 2011, demisolul noii biserici de zid a fost transformat într-un paraclis care a fost sfințit în ziua de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur , acesta devenind  astfel  al doilea ocrotitor al bisericii aflate în construcție. Hramul principal al acestei parohii este Izvorul Tămăduirii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar