news        mail   location

 
 

Parohia ,,Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sf. Ierarh Nectarie.



 

Foarte mulți credincioși au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cun sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, când se împlinesc 60 de ani de la canonizarea sfântului,  a fost așezată piatra de temelie pentru noul Centru Social de Consiliere Medicală închinat Sf. Nectarie Taumaturgul. Acesta urmează să fie construit în curtea bisericii pentru bolnavii de cancer care vor beneficia de consiliere medicală din partea unei comisii de specialitate. Tot astăzi, Ierarhul Argeșean  a săvârșit  slujba de sfințire a unei troițe construită în apropierea bisericii care este pusă tot sub  ocrotirea  Sf. Ierarh Nectarie.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a dorit să evidențeze că ridicarea acestei noi biserici în municipiul Pitești a fost posibilă prin mijlocirea Sf. Ierarh Nectarie.

La eveniment a participat și Domnul Președinte al Consiliului Județean Argeș,  Ion Mânzână, ca reprezentat al instituției care a donat terenul pentru construcția bisericii.

În semn de mulțumire, la finalul slujbei, parintele paroh Robert Nicolae a dăruit Chiriarhului Eparhiei o icoana a Sfântului Nectarie.

Construcția noii bisericii a fost realizată între anii 2011 – 2020, perioadă în care au fost finalizate inclusiv lucrările de pictură.

În anul 2019 s-a obținut și terenul din jurul bisericii in suprafata de 435 mp, pe care a fost ridicat Altarul de Vară,  lumânărarul și o troiță.

În primăvara acestui an a fost amenajat și acreditat centrul Atfer School Sfântul Vasile cel Mare, pentru 15 copii nevoiași, unde după terminarea orelor de curs,  aceștia  au posibilitatea să servească masa de prânz și să-și facă temele cu personal calificat. În anumite situații cei mici  primesc consiliere psihologică și asistență medicală.      

În anul 2013, parohia a primit din Insula Eghina, o părticică din Moaștele Sfântului Nectarie, care a devenit ocrotitorul duhovnicesc al acestui Așezământ.

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar