news        mail   location

 
 

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, parohia Bădeni Ungureni din comuna argeșeană Stoenești,  protopopiatul Câmpulung Muscel, a îmbrăcat haine de sărbătoare.



 

Credincioșii acestei comunități au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe  Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Momentul a fost deosebit pentru această parohie datorită faptului că astăzi a fost instalat un nou preot paroh în persoana părintelui Crineanu Solomon Ion, fiu al satului și cântăreț bisericesc în acest loc timp de 13 ani.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a îndemnat la responsabilitate față de respectarea tuturor măsurilor sanitare impuse de autorități.

Biserica parohiei Bădeni Ungureni  cu hramul Sf. Ierarh Nicolae a fost ridicată în anul 1831 pentru o comunitate formată din ,, ungurenii” veniți în secolul al XVIII-lea din localitatea Moeciu.

De-a lungul timpului acest sfânt locaș de rugăciune a fost păstorit de preoți vrednici în șirul cărora s-a așezat și părintele Gheorghe Bălășoiu care astăzi a ieșit la pensie la limită de vârstă. Pentru activitatea desfășurată pe plan administrativ-duhovnicesc, acesta a primit din partea Ierarhului Argeșean distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar