news        mail   location

 
 

Așa citim în Cartea Proverbelor Românești. Păi! Scorbură la inimă n-o putem avea dacă fugim de proverbul „a avea sticleți la cap” sau „a avea vierme la inimă!”

 

Acest „vierme la inimă” este conștiința care roade nemilos pacea cu Dumnezeu, pacea cu oamenii și pacea cu noi înșine, care este cea mai grea în a se realiza. Iată, alt proverb care ne ajută să avem pace în inimă: „A nu avea valuri cu cineva!” și atunci nu ne mustră conștiința, ascultând de un proverb românesc, toate acestea întâmplându-se că: „Avem viermi (și viermișori) neadormiți!”

Tot așa, să nu uităm că: „A bate cu cuvintele” și „a bate din picior” sau „a bate cu pietrele” și „a bate toba în târg și la moară”, înseamnă „a băga fiori în oase!”

Asta ar însemna ceva și mai grav, ceea ce se exprimă prin proverbul românesc: „A băga pe cineva în mormânt!”

Orice vorbă spusă, grăbit, orice gând exprimat rău, orice uitătură holbată, orice gest necugetat, orice șoaptă veninoasă, toate acestea și altele ca acestea, înseamnă câte o „băgare în mormânt!”

Zâmbiți cu bunătate, iertați și astupați groapa!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar