news        mail   location

 
 

În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Mscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.



 

 În cadrul acestora preoții conferențiari au pregătit  diferite referate cu teme legate de titulatura Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, preoții din cercul pastoral-misionar nr. 2 al protoieriei Curtea de Argeș s-au întâlnit în biserica cu hramul Sf. Mc. Dimitrie din parohia Capul Dealului. 

Lucrările au debutat cu săvârșirea rugăciunii, urmată de susținerea prelegerii cu tema „Denaturarea rugăciunii prin influența pseudo-practicilor orientale” de către P.C. Pr Orășeanu Marius, preot slujitor în parohia Capul Dealului.

Chiriarhul Eparhiei a participat și la întâlnirea preoților din cercul pastoral-misionar nr. 1 al protoeriei Câmpulung Muscel desfășurată în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din parohia Fundeni. Cu acest prilej, părintele Ciprian Dragomir de la parohia gazdă a prezentat referatul cu titlul ,, Rugăciunea în viața liturgică și ascetică a Bisericii”.

În cadrul acestor întâlniri, Ierarhul Argeșean a dorit să transmită preoților din cele două protopopiate că au obligaţia creştinească  de a înmulţi rugăciunea, pocăinţa şi iubirea milostivă pentru semenii noştri aflaţi în situaţii dificile.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar