news        mail   location

 
 

Credincioșii argeșeni din comuna Suseni, protopopiatul Costești, au avut astăzi parte de un eveniment deosebit. În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, mitropolitul Ardealului și a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a fost inaugurată ,,Casa Omagială Învățător Marin D. Braniște”, locul sacru în care au văzut pentru prima dată lumina zilei celebrii preoți și teologi Ene, Marin și Emanoil Braniște.



 

Au participat reprezentanți ai autorităților locale și centrale, rude apropiate familiei și o parte din locuitorii comunei Suseni.

Cu această ocazie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru toți descendenții familiei Braniște trecuți la Domnul . De asemenea, înalții ierarhi au evidențiat în cuvântările rostite că vechea casă a familiei Braniște este un loc sacru în care doi părinți modești au fost binecuvântați de Dumnezeu cu 9 copii, 7 băieți și două fete, majoritatea intelectuali renumiți.

Casa familiei Braniște din comuna argeșeană Suseni poate fi vizitată de toți cei care sunt interesați de istoria acestei familii celebre. În interior vor putea să vadă simplitatea acelor vremuri, tablouri vechi cu membrii familiei și diferite obiecte care au apărținut acestora.

În viitorul apropiat, cu sprijinul autorităților locale și centrale, vor fi realizate și alte lucrări care au rămas neterminate, scopul fiind acela de a se arata prețuire celor care au făcut cunoscută comuna Suseni pe harta României.

De asemenea, la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu s-a hotărât organizarea în data de 12 octombrie a unui simpozion omagial dedicat părintelui profesor Ene Braniște, care își propune să evidențieze actualitatea teologiei sale, vocația, erudiția și profunzimea scrierilor, pentru care este considerat unul dintre cei mai de seamă teologi liturgiști ai Ortodoxiei românești..  Acesta se va desfășura în curtea casei memoriale din comuna Suseni

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar