news        mail   location

 
 

În Duminica a 32-a după Rusalii, credincioșii parohiei Mărcuș din municipiul Câmpulung Muscel au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. 

Pe lângă hamul principal închinat Sfinților Împărați Constantin și Elena, biserica parohiei Mărcuș este ocrotită și de Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie și Ioan. Acesta a fost motivul principal al prezenței Chiriarhului Eparhiei, care a dorit să aducă bucurie credincioșilor din municipiul Câmpulung Muscel la o zi distanță de momentul în care parohia Mărcuș și-a sărbătorit hramul de iarnă.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a vorbit celor prezenți despre realizările parohiei, dar și de vrednicii enoriași care au făcut eforturi supraomenești pentru ridicarea acestui sfânt locaș de rugăciune.

Pentru activitatea desfășurată pe pan administrativ, social-filantropic și duhovnicesc, părintele paroh Daniel Oprescu a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”. Cu acest prilej a fost evidențiată și activitatea editorială a preotului prin prezentarea a două cărți: Monografia Parohiei Mărcuș și un jurnal care cuprinde diferite activități  desfășurate în perioada pandemiei provocată de Covid 19.

Biserica parohiei Mărcuș a fost târnosită în data de 6 iunie 2010, fiind prima sfințire oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic în calitatea sa de Arhiepiscop.

Sub directa coordonare a părintelui Daniel Oprescu au fost construite în ultimii 10 ani o casă parohială și o capelă mortuară. În prezent în curtea bisericii se ridică  un centru social care se află sub ocrotirea Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel. În cadrul acestuia  voluntarii parohiei vor desfășura diferite activități de ajutorare a familiilor sărace prin asigurarea hranei zilnice și sprijinirea copiilor care se află sub riscul abandonului școlar.

Copii parohiei participă frecvent la catehezele ținute în  biserică și  la diferite tabere organizate la mănăstirile din cuprinsul Eparhiei.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar