news        mail   location

 
 

În Duminica a 31-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Curtea de Argeș. 

Ierarhul Argeșean a oficiat cu această ocazie Sfânta Liturghie în noua Catedrală Arhiepiscopală, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. 

Pentru că astăzi s-au împlinit 162 de ani de la momentul în care Țara Românească și Moldova s-au unit sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza,  Chiriarhul Eparhiei  a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a amintit că unirea Principatelor Române a fost posibilă datorită eforturilor comune depuse de politicienii vremii, patrioți desăvârșiți, care au fost sprijiniți în demersurile lor de mitropoliții Sofronie al Moldovei și Nifon al Țării Românești.

În timpul Sfintei Liturghii au fost pomeniți domnitorul Alexandru Ioan Cuza împreună cu mitropoliții Sofronie al Moldovei și Nifon al Țării Românești, precum și alte personalități din sec. XIX-lea, care au avut o contribuție decisivă la înfăptuirea actului de unire a Principatelor Române.

În final a fost săvârșită o slujbă de Te Deum prin care au fost înălțate rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu, Cel care a binecuvântat toate demersurile făcute în istorie  de oamenii politici pentru păstrarea integrității teritoriale, a identității naționale și credinței ortodoxe.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar