news        mail   location

 
 

Parohia argeșeană Sfântul Apostol Andrei din municipiul Pitești a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Foarte mulți credincioși au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului,  împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. 

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură în care a evidențiat toate eforturile depuse în timp de toți cei care au contribuit la ridicarea bisericii.

Părintele paroh Costache Ionel a scos în evidență inițiativa parohiei de a construi în incinta bisericii o cantină socială și un centru pentru activitățile cu tinerii din această zonă a orașului.

Lucrările de construcţie la biserica Sfântul Apostol Andrei din municipiul Piteşti, au început în anul 2003, sfântul locaş fiind destinat credincioşilor din cartierul Trivale, aflat în partea de nord-vest a oraşului.

Prima liturghie în această biserică a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic în data de 30 noiembrie 2010, ocazie cu care credincioşii parohiei au fost îndemnaţi să contribuie financiar pentru realizarea picturii din interior.

În acest sens, a fost realizat în anul 2011 un tablou cu chipul Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul parohiei, folosindu-se tehnica mozaicului de Murano.

De asemenea, în interior, a fost realizată catapeteasma din lemn de stejar, lucrare care aparține sculptorului Ursu Gheorghiță din localitatea Cracăul Negru- satul natal al Chiriarhului Argeșului și Muscelului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar