news        mail   location

 
 

Parohia "Sfântul Ierarh Vasile cel Mare" din Municipiul Curtea de Argeş și-a sărbătorit hramul. 

Cu această ocazie, credincioșii din cartierul Ivancea au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Ierarhul Argeșean a săvârșit astăzi și o slujbă de Te Deum pentru binecuvântarea Anului Nou.

Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, amintind anumite aspecte importante din viața Sf. Ierarh Vasile cel Mare. De asemenea, credincioșii prezenți au primit urări de sănătate cu multe binecuvântări de la Dumnezeu.

Biserica maramureşeană din municipiul Curtea de Argeş se află în cartierul Ivancea. A fost construită în cinci ani  de o echipă de meşteri din localiatatea maramureşeană Bârsana. Ridicată la îndemnul Înalpreasfinţitului Părinte Calinic, sfântul locaș are o arhitectura asemănătoare cu bisericile maramureşene din Tioltiur şi Inău, parohiile în care Întâistătătorul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a slujit timp de 7 ani ca preot.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar