news        mail   location

 
 

Mănăstirea argeșeană Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel a trăit astăzi momente de mare încărcătură spirituală. În a doua zi de Crăciun,  credincioșii musceleni au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic.


 


 

Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a îndemnat pe cei prezenți să caute permanent ajutorul Mântuitorului Iisus Hristos prin mijlocirea Maicii Domnului și a sfinților Săi.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit din partea Înaltpreasințitului Părinte Arhiepiscop Calinic urări de sănătate,  fiind sfătuiți să trateze cu multă atenție îndemnurile specialiștilor privind întărirea imunității printr-o alimentație echilibrată.

Începuturile mănăstirii Negru Vodă se regăsesc în anul 1215 , aceasta trecând ulterior prin diferite etape de rezidire și restaurare. Desfințată în 1959 de regimul comunistm a fost reînființată în anul 1989 prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, funcționând în prezent ca mănăstire de călugări.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar