news        mail   location

 
 

În Duminica a 28-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Curtea de Argeș. 

Ierarhul Argeșean a oficiat cu această ocazie Sfânta Liturghie în noua Catedrală Arhiepiscopală, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a făcut tâlcuirea evangheliei din această duminică, amintind că avem datoria de a răspunde la chemarea lui Dumnezeu pentru mântuire.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au avut ocazia să urmărească un scurt program de colinde realizat de corul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului condus de dirijorul Constantin Delcă.

Având în vedere că au trecut doar șase zile de la cinstirea Sfintei Mucenițe Filoteea, majoritatea credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie au dorit astăzi să se închine la racla cu Sfintele Moaște care este așezată într-un spațiu amenajat din interiorul noii Catedrale.

Este cunoscut faptul că această nouă ctitorie răsărită astăzi în vechea capitală a Țării Românești, a fost ridicată la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în parteneriat cu Casa Regală a României, pentru a servi drept necropolă membrilor Familiei Regale, dar și ca spațiu pentru păstrarea raclei cu moaștele Sf. Mc. Filoteea, care ocrotește Eparhia Argeșului și Muscelului de peste 600 de ani.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar