news        mail   location

 
 

S-au împlinit astăzi trei ani de la trecerea la cele vesnice a Regelui Mihai I al României. 

Pentru a marca acest moment,  în noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba parastasului pentru cel care a marcat o etapă importantă în istoria acestui neam.

Datorită vremurilor pe care le trăim, de această dată nu au mai fost prezenți la acest eveniment  membrii Casei Regale a României. De asemenea, au lipsit și simpatizanții  Regelui Mihai I, care obișnuiau să vină din toate zonele țării, purtând drapele cu stema Casei Regale a României sau portrete ale regelui Mihai I.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar