news        mail   location

 
 

Parohia Sfântul Apostol Andrei din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu și-a sărbătorit astăzi hramul. 

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor, care au venit să mulțumească ocrotitorului lor spiritual. Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, amintind în cuvântul de învățătură eforturile deosebite ale credincioșilor din parohia Tudor Vladimirescu care au ridicat noua biserică în 19 ani.

Construcția noii biserici dn cartierul piteștean Tudor Vladimirescu a început în anul 2001 la inițiativa Chiriarhului Eparhiei, care după anul 1989 și-a dorit să existe un Sfânt Altar de rugăciune în toate cartierele municipiului Pitești. Terenul a fost oferit de Primăria Municipiului, iar cheltuielile au fost suportate în timp de credincioșii parohiei. Pictura din interior a fost executată de profesorul Grecu Dorin împreună cu echipa de studenți de la secția de Restaurare a Picturii Murale și de Șevalet din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte - Pitești.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar