news        mail   location

 
 

În orice Eparhie este mare bucurie în rândul credincioșilor atunci când ierarhul lor aniversează un număr de ani de la întronizare sau de la hirotonia în demnitatea de episcop. 

În prezența credincioșilor argeșeni  veniți astăzi să participe la Sfânta Liturghie în vechea Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș,  Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a sărbătorit 35 de ani de la ziua în care a fost hirotonit arhiereu-vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului.

La eveniment au fost prezenți consilierii eparhiali împreună cu preoții slujitori  și diaconii de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Argeșean a evidențiat rolul important al înaintașilor care au lăsat Eparhiei un tezaur neprețuit, precum și prețuirea de care s-a bucurat timp de 35 de ani din partea  credincioșilor argeșeni  pe care i-a păstorit cu binecuvântarea lui Dumnezeu .

În această zi importantă din viața Eparhiei au fost adresate Ierarhului  urări de păstorire îndelungată  cu mult spor duhovnicesc în misiunea sfântă de ocârmuitor al Bisericii Argeșene.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a fost hirotonit arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului la 17 noiembrie 1985, iar în data de 18 noiembrie 1990 a fost înscăunat ca episcop titular al Episcopiei Argeșului și Muscelului, reînființată la 12 februarie 1990.

În data de 26 septembrie 2009 a fost ridicat la demnitatea de Arhiepiscop în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar