news        mail   location

 
 


În Duminica a 19-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Valea Româneștilor din protopopiatul Câmpulung Muscel. 

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor depreoți și diaconi, în biserica cu hramul ,,Sf. Ierarh Nicolae” care datează din anul 1889.

Ierarhul Argeșean a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat valorile culturale ale municipiului Câmpulung Muscel și a lăudat eforturile depuse de credincioșii din parohia Valea Româneștilor pentru restaurarea bisericii.

Pentru activitatea desfășurată pe plan administrativ și pastoral din anul 2007 și până în prezent, părintele paroh Ioan Macovei, a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”. Astfel au fost recunoscute eforturile comunității depuse pentru consolidarea și restaurarea bisericii.

Parohia Valea Româneștilor este de fapt un cartier al municipiului Câmpulung Muscel, iar biserica a fost construită în urmă cu 131 de ani prin implicarea credincioșilor și a preoților din acele timpuri. Pictura în frescă realizată de pictorul Petre Cazan, a fost recondițiinată în anul 1982 de Elvira Nica Dăscălescu și ucenicii săi. Clopotul bisericii realizat în Germania în anul 1848 dovedește faptul că în acest loc a existat înainte o biserică mai veche din lemn care era așezată puțin mai sus pe coama unui deal.

 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar