news        mail   location

 
 

În Duminica a V-a după praznicul Învierii Domnului, credincioșii parohiei argeșene Podișoru din comuna Bârla, protopopiatul Costești, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.



 

Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica satului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a prezentat importanța teologică a dialogului pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a purtat cu femeia samarineancă.

Această duminică a fost deosebită pentru credincioșii parohiei Podișoru, datorită faptului că astăzi s-a făcut instalarea unui nou preot paroh, în persoana părintelui Bicescu Nicolae Cătălin. Fiu al satului, absolvent de studii teologice, acesta a studiat și medicina. Cu ajutorul lui Dumnezeu a reușit să  ajungă medic de familie în comuna natală. Acum are o nouă responsabilitate, aceea de a avea în  grijă sufletele credincioșilor care până ieri îi deschideau ușa cabinetului medical.

Biserica parohiei Podișoru cu hramul Sf. Ierarh Nicolae a fost construită în anul 1822, fiind restaurată în vremea părintelui Rotaru Ilie și resfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic  când era episcop al Argeșului și Teleormanului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar