news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a Sfântului și Dreptului Iov, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat astăzi la mănăstirea Ioan Botezătorul - Antonești  din comuna argeșeană Corbeni.



 

Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți  și diaconi,  în paraclisul Sfântul și Dreptul Iov, construit în incinta mănăstirii pe locul unde în trecut a funcționat groapa de gunoi a satului Corbeni.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a amintit de greutățile întâmpinate la construirea acestui paraclis, precum și de frumoasele ctitorii monahale care s-au așezat în ultimii ani ca niște mărgăritare pe traseul care leagă sudul României de Ardeal.

Manastirea cu hramul Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul din comuna Corbeni a fost construita pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbasu. Lucrarile au ramas nefinalizate, biserica fiind folosita mult timp ca staul pentru oile localnicilor. Dupa anul 1989 initiativa Înaltpreasfintitului Arhiepiscop Calinic au început lucrarile de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, manastirea fiind sfintita în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nasterii Sfântului Ioan Botezatorul.

Lânga biserica s-a ridicat în perioada 2000 - 2004, un corp de chilii la baza caruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului si Dreptului Iov. În interiorul acestuia a fost realizată o expoziție de costume populare adunate din diferite zone ale județului Argeș.

Manastirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traverseaza comuna Corbeni, frumoasa asezare monahala fiind asezata foarte aproape de Barajul Vidraru si de traseul montanTransfagarasan.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar