news        mail   location

 
 

Astăzi, începând cu ora 12.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba Vecerniei,cunoscută sub denumirea de „a doua Înviere” sau „Învierea mică”.



 

Aceasta aminteşte de prima arătare a Mântuitorului, de după Învierea Sa din morţi, înaintea ucenicilor care se ascundeau de frica iudeilor.

Credincioşii prezenţi în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş au ascultat Sfânta Evanghelie citită  în mai multe limbi ale acestei lumi, prin aceasta arătându-se că Învierea lui Hristos este un act universal.

Bucurându-ne, că noi suntem zidirea cea aleasă și mult slăvită a lui Dumnezeu, izvorâtă din gândirea Sfintei Treimi de a răsări, ca ghioceii primăvara, în frumusețea acestei lumi văzute, suntem chemați să ne bucurăm și să fim plini de veselie duhovnicească, în aceste zile ale Învierii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar