news        mail   location

 
 

În seara zilei de 14 aprilie, în Vinerea Mare, monahiile de la Mănăstirea Văleni, precum și pelerinii aflați la rugăciune, au participat la Denia Prohodului Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.



 

Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură cu acest prilej și a arătat că în istoria omenirii au fost zile care au rămas în memoria neamurilor. Dar dintre toate, pe lângă acelea a Buneivestiri, prăznuită în 25 martie, a Naşterii la 25 decembrie şi Învierea lui Iisus, zile de mare bucurie, Vinerea Mare este cea mai tragică zi din câte a zidit Dumnezeu pe pământ. În afară de Dumnezeu şi de Iisus, nimeni nu şi-a putut închipui vreodată, că va putea citi, auzi şi înţelege deplin ce a însemnat suprema jertfă oferită omului drept preţ de răscumpărare din robia păcatului!

În încheierea meditației duhovnicești, Ierarhul Argeșului și Muscelului a pus la inima creștinilor faptul că  acum Iisus a coborât în iad, aşa cum se spune: În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul ca un Dumnezeu, pentru a ridica pe bătrânul Adam cu tot neamul strămoşesc în Împărăţia Luminii! Iar a treia zi, aşa cum a spus va învia din morţi cu moarte pre moarte călcând, dăruind lumii viaţă!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar