news        mail   location

 
 

Sectorul Invatamant prin Biroul de Cateheza si Activitati cu Tineretul, al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului a organizat o procesiune in sambata Floriilor , in cartierul pitestean Gavana.


 

Clerul si credinciosii s-au intalnit in fata bisericii parohiei Găvana IV, acolo unde s-au citit rugaciuni de binecuvantare pentru cei prezenti si s-a sfintit icoana Intrarii in Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos, precum si celelalte icoane pe care credinciosii le-au adus la procesiune.

In cantari specifice perioadei Postului Mare, in sunet de toaca, purtand sfinte icoane , stalpari si prapori, pelerinii au pornit apoi prin mijlocul cartierului, oprind și la biserica Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, catre biserica Sfintele Femei Mironosițe, unde cei prezenti au participat la slujba Vecerniei savarsita in sobor .

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar