news        mail   location

 
 

În după-amiaza zilei de ieri, municipiul Pitești a găzduit un eveniment editorial care a avut în centru doi români cu minți strălucite, neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea și neurologul savant Dumitru Constantin Dulcan.



 

În cadrul acestuia au fost lansate două cărți intitulate: „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” și „Calea Vindecării. Pacea dintre inimă și minte”.

După acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul a avut bucuria să-l primească la Curtea de Argeș pe neurochirurgul academician Vlad Ciurea, care a vizitat cu această ocazie Catedrala Arhiepiscopală, ctitoria Sfântului Neagoe Vodă Basarab. În acest spațiu încărcat de istorie și spiritualitate, Chiriarhul a dorit să recompenseze bogata activitate desfășurată de distinsul oaspete în domeniul medical, oferindu-i acestuia medalia creștin-ortodoxă ,,Sfântul Neagoe Vodă Basarab”.

După acest moment solemn, Ierarhul Argeșean l-a invitat pe distinsul medic să viziteze muzeul Eparhiei și Sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal, unde au fost purtate discuții legate de noua apariție editorială ,, Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”. Cu această ocazie, academicianul Vlad Ciurea a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic mai multe cărți care cuprind diferite tratate despre sănătatea trupului și a sufletului, toate avându-l drept autor pe Chiriarhul Eparhiei.

În „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”, profesorul Vlad-Alexandru Ciurea - specialist în neurochirurgie, oferă publicului larg recomandări pentru a ne păstra mintea limpede într-o lume tot mai agitată. Reputatul medic a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale.

Vlad Alexandru Ciurea a realizat peste 23.000 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii. A fost președintele Societății de Neurochirurgie din România timp de 8 ani (două mandate). Din 7 ianuarie 2013 lucrează în cadrul Spitalului Sanador, unde în prezent este Șef Secție Neurochirugie și Director Științific.

Din 2 februarie 2022 este membru de onoare al Academiei Române.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar