news        mail   location

 
 

Credincioșii parohiei argeşene Bătușari din protopopiatul Curtea de Argeș, au avut astăzi bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

 

Cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind de recunoștința pe care trebuie să o avem față de Dumnezeu pentru binefacerile primite în fiecare zi.

Datând din anul 1583, Biserica Bătușari, cu hramurile: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Sfântul Apostol Petru și Sfântul Ioan Botezătorul, este monument istoric categoria I, fiind ctitoria Domnului Țării Românești, Petru Cercel.

Biserica a fost redeschisă de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic după anul 1985 și resfințită la data de 30 octombrie 1994.

În data de 8 februarie 2009, în vechea parohie argeșeană a fost instalat părintele Florentin Ungurenuș, venit din Parohia Domneștii de Sus.

În numele tuturor credincioșilor din parohia Bătușari, Părintele paroh Florentin Ungurenuș a dăruit Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic o icoană, ca semn de prețuire și recunoștință.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar