news        mail   location

 
 

În data de 5 decembrie s-au împlinit trei ani de la trecerea la cele vesnice a Regelui Mihai I al României. În această zi, la Catedrala Patriarhală, a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de Preasfinția Sa Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam, Secretarul Sfântului Sinod.



 

 

Datorită faptului că Regele Mihai I este înmormântat la Curtea de Argeș, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a dorit să marcheze acest moment săvârșind astăzi slujba parastasului pentru Majestatea Sa, în prezența domnului Tucă Ion, directorul Casei Regale a României, și a domnului prof. Univ dr. Augustin Ioan, arhitectul Casei Regale a României.

Majestatea Sa Mihai I a fost Rege al României între anii 1927-1930 și 1940-1947, fiind obligat să abdice la presiunile Partidului Comunist la 30 decembrie 1947. Și-a petrecut mare parte din viață în exil, trecând la Domnul la 5 decembrie 2017 în reședința sa din Aubonne, Elveția, la vârsta de 96 de ani.

Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar