news        mail   location

 
 

În prima vineri din Săptămâna Luminată, credincioșii argeșeni așteaptă cu bucurie sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului. Mulți dintre aceștia s-au aflat astăzi în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfintitul Părinte Arheipiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. 

Pentru a se evita aglomerația, slujba de sfinţire a apei a fost săvârșită de dimineață  pe esplanada din fața Catedralei Arhiepiscopale.

Cu această ocazie Ierarhul Argeșean a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, amintind de importanţa acestei sărbători închinată Maicii Domnului.

Credincioșii prezenți au luat din apa sfințită astăzi având încredere că Maica Domnului este grabnic ajutătoare pentru toți cei aflați în suferință.  

În cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului există multe izvoare tămăduitoare, precum cele de la mănăstirile CetățuiaNegruVodă, Robaia, Glavacioc și Nămăiești.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar