news        mail   location

 
 

În Duminica a V-a din Postul Paștelui, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Berindești, din comuna Corbeni, protopopiatul Curtea de Argeș.



 

Cu această ocazie, Chiriarhul a vorbit despre viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, un model de pocăință pentru toți cei care doresc îndreptarea vieții.

La bucuria reîntâlnirii cu Ierarhul Argeșean s-a adăugat astăzi și momentul în care credincioșii parohiei Berindești au fost martori la instalarea noului preot paroh în persoana părintelui Străuț Mihai.

Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Berindești  a fost restaurată cu sprijinul credincioșilor și al unor sponsori , fiind resfințită în anul 2012. Toate lucrările s-au realizat atunci sub supravegherea preotului paroh  Arsenescu Nicolae Decebal, care a trecut la cele vesnice în februarie 2021. Dupa decesul acestuia  a fost numit ca paroh teologul Strauț Mihai, fiu al satului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar