news        mail   location

 
 

Sărbătoarea închinată Botezului Domnului Iisus Hristos a fost cinstită astăzi și în Eparhia Argesului și Muscelului. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreuna cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș.



 

 La final a fost organizată o scurtă procesiune spre izvorul din incinta ansamblului mănăstirii Curtea de Argeș, unde Chiriarhul Eparhiei a săvârșit slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

 Foarte mulți credincioși veniți încă de la primele ore ale dimineții au fost binecuvântați de Ierahul Argeșean prin stropirea cu apă sfințită. După cum este obiceiul cei prezenți au luat apă sfințită pentru casele lor.

Credincioșii argeșeni au fost îndemnați să aibă întotdeauna în casă un vas cu Aghiasmă Mare, să-l țină la loc curat și să guste cu evlavie din ea în zilele de post, în vreme de necazuri, ispite, nevoi sau grele suferințe.

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar