news        mail   location

 
 

Parohia argeșeană Bucșenești din comuna Corbeni,  protopopiatul Curtea de Argeș a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie în vechea biserică a satului cu hramul Adormirea Maicii Domnului.



 

Credincioșii prezenți au avut ocazia să asculte un cuvânt de învățătură rostit de Chiriarhul Eparhiei care le-a vorbit despre cheia iertării ce deschide întotdeauna ușa împărăției lui Dumnezeu.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a instalat pentru această comunitate de credincioși un nou slujitor al Sfântului Altar, în persoana părintelui Deaconu Lucian. La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh a primit din partea Ierarhului Argeșean, Sfânta Evanghelie, crucea pentru binecuvântare și cheia bisericii, ca însemne ale misiunii de mântuire la care a fost chemat. Totodată, părintele consilier Caliopie Ichim a dat citire documentului prin care noul preot a fost așezat în noua responsabilitate duhovnicească și administrativă.

Noul preot paroh urmează în parohia Bucșenești pe părintele Nan Ioan care a slujit în această comunitate 37 de ani. În acest timp au fost realizate multe lucrări de restaurare la biserica – monument istoric,  care datează din prima jumătate a veacului al XVIII-lea.

Ctitorie a boierilor Bucșenești, vechea biserică de pe Valea râului Argeș se numără între cele mai vechi locașuri de închinare din județ unde pictura murală se păstrează așa cum a fost realizată în urmă cu 280 de ani.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar