news        mail   location

 
 

În Duminica a IX-a după Rusalii, credincioșii parohiei argeșene Brătești, Comuna Albeștii de Argeș, Protopopiatul Curtea de Argeș, au avut bucuria de a participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a instalat pentru această comunitate de credincioși un nou slujitor al Sfântului Altar, în persoana părintelui Leța Gabriel Ciprian. La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh a primit din partea Ierarhului Argeșean, Sfânta Evanghelie, crucea pentru binecuvântare și cheia bisericii, ca însemne ale misiunii de mântuire la care a fost chemat.

Chiriarhul locului a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură tâlcuind evanghelia din această duminică și arătând cât este de importantă statornicia în credință și încrederea în ajutorul lui Dumnezeu.

De asemenea, Ierarhul a apreciat frumusețea satului Brătești și hărnicia oamenilor din această localitate, care astăzi au fost binecuvântați cu un nou preot paroh.

Biserica nouă a parohiei Brătești din Județul Argeș, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” a fost construită între anii 1998-2014, prin contribuția preotului Hetea David și a enoriașilor Parohiei Brătești.

Din anul 2014, preotul paroh Ilie Marius a continuat lucrările începute de înaintașul său, astfel că noul lăcaș de cult a fost sfințit în luna noiembrie a anului 2015, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar