news        mail   location

 
 
×

Notificare

Folder doesn't exist or doesn't contain any images

În ziua de cinstire a Sfinților Apostoli Petru şi Pavel, credincioșii argeșeni au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată la Mănăstirea Aninoasa de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.


Sfânta slujbă a fost săvârșită în Altarul de Vară amenajat în curtea mănăstirii.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat pelerinilor diferite sfaturi duhovnicești îndemnându-i să citească operele scrise de Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Ierarhul Argeșean a evidențiat eforturile depuse timp de 32 de ani  pentru ca mănăstirea Aninoasa să-și redobândească frumusețea și faima de odinioară.

Mănăstirea Aninoasa datează din sec. al XVII-lea, fiind construită în anul 1677 de boierul Tudoran Vlădescu. Biserica și chiliile impresionează astăzi prin stilul brâncovenesc, dar și prin pictura din interior, care aparține celebrului pictor Pârvu Mutu. După secularizare devine biserică de mir, fiind reînființată ca mănăstire de maici în anul 2001 prin grija Chiriarhului locului, Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. În prezent se află într-un amplu proiect de restaurare realizat prin accesarea de fonduri europene.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar