news        mail   location

 
 

Seminarul Teologic Ortodox ,,Veniamin Costachi” de la mănăstirea Neamț a primit astăzi vizita unei delegații oficiale condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.



 

Ierarhul Argeșean însoțit de o parte din preoții argeșeni a fost întâmpinat de părintele dr. Cristian Alexandru Barnea, Consilier Educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, în calitate de delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, precum  și de profesorii și elevii seminarului.

 Cu această ocazie, în sala de festivități a seminarului nemțean,  a fost organizată o întâlnire a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic cu elevii acestei instituții de învățământ telogic. În cadrul acesteia Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muselului și-a amintit de anii petrecuți în acest loc în perioada 1959-1964. Această întâlnire a fost moderată de scriitorul nemțean Adrian Alui Gheorghe care a scris și un studiu monografic despre Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul.

Între gazde s-a aflat și părintele prof. Ioan Mihoc, fost director al seminarului, care a mulțumit Ierarhului născut pe plaiurile Neamțului pentru dragostea arătată școlii ce a contribuit decisiv la formarea duhovnicească a acestuia.

Elevii Seminarului Teologic ,, Veniamin Costachi” de la mănăstirea Neamț au rămas profund impresionați de întâlnirea  vrednicul absolvent al școlii nemțene, fiind încurajați să acorde o atenție deosebită formării lor duhovnicești în mod deosebit prin lectură.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar