news        mail   location

 
 

În Duminica a IV-a după praznicul Învierii Domnului, monahiile și pelerinii de la mănăstirea argeșeană Văleni, au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. 

Ierarhul Argeșean a evidențiat în cuvântul rostit cu această ocazie că dragostea Mântuitorului pentru bolnavul de la scăldătoarea Vitezda trebuie să reprezinte pentru noi un model de viață.

În anul 1883 biserica de lemn construită de călugărul Zaharia Grădișteanu este dărâmată, în locul acesteia fiind construită o nouă biserică de zid.

Reconstruită între anii 1948-1955, după ce biserica s-a dărâmat datorită unui seism foarte puternic, prin strădania Episcopului Iosif Gafton, a stareţei Anatolia Manu şi a obştii monahale, biserica a fost împodobită cu pictură nouă şi s-a înzestrat cu cele de trebuinţă. A fost sfinţită în anul 1955 de către Prea Fericitul Părinte Patriarh Iustinian.

Redeschisă oficial în anul 1990 odată cu reânființarea Episcopiei Argeșului, viața monahală de la mănăstirea Văleni a fost reînviată prin refacerea obştii şi începerea lucrărilor de renovare a ansamblului monahal.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar