news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, mănăstirea argeșeană Robaia și-a sărbătorit hramul.  Obștea monahală a fost binecuvântată astăzi prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie împreună cun sobor de preoți și diaconi.



 

Credincioșii au participat la slujba săvârșită în curtea așezământului monahal. Cu această ocazie au fost pomeniți ctitorii și binăfăcătorii care în timp au contribuit la construcția și restaurarea acestui sfânt așezământ monahal.

Chiriarhul Eparhiei a vorbit celor prezenți despre Sfântul Mare Mucenic Gheorghe al cărui nume este purtat de foarte mulți credincioși.

Mănăstirea Robaia  este construită pe cursul pârâului Robaia, unul din afluenţii principali ai râului Vâlsan. Biserica datează din anul 1654 şi este ctitorită de Sava Şofarul din Muşăteşti şi soţia sa, Livera. Prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a personalului monahal , mănăstirea a trecut  în ultimii 26 de ani printr-un amplu proces de renaştere administrativă și duhovnicească.

Al doilea hram al mănăstirii este prăznuit în Săptămâna Luminată la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar