news        mail   location

 
 

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a fost sărbătorit astăzi și în Eparhia Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul cu hramul Sfântului Ierarh de la Cernica din incinta Centrului Eparhial.



    

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat un cuvânt de învățătură amintind de viața plină de sfințenie a Ierarhului Calinic, ale cărui sfinte moaște se găsesc la mănăstirea Cernica.

Evenimentul a fost deosebit pentru Ierarhul Argeșean, care a primit numele Calinic la intrarea în monahism, fiind o perioadă de aproape cinci ani  stareț la mănăstirea Cernica înainte de a deveni episcop vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului.

În această zi a avut loc hirotonia întru preot a diaconului Chițu Cosmin Alexandru pentru parohia Zărnești II. Impresionat de faptul că în familia noului preot există cinci prunci, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oferit acestuia distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”, iar doamnei preotese Ana Maria distincția eparhială ,,Sfânta Muceniță Filoteea”.

Paraclisul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica din municipiul Curtea de Argeș a fost amenajat în anul 2008 la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, cu scopul de a servi ca spațiu liturgic atât pentru personalul Centrului Eparhial, cât și pentru elevii și profesorii Seminarului Teologic  Neagoe Vodă Basarab.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar