news        mail   location

 
 

În  a doua Duminică din Postul Paștelui,  credincioșii argeșeni au participat cu bucurie la Sfânta Liturghie oficiată în noua Catedrală Arhiepiscopală construită în municipiul Curtea de Argeș. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. 

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a vorbit credincioșilor despre despre datoria pe care o avem de a cerceta pe cei aflați în suferință.

Noua catedrală din municipiul Curtea de Argeș cu hramurile Sfânta Muceniță Filoteia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, are rol de necropolă regală şi arhiepiscopală fiind rezultatul parteneriatului încheiat în data de 10 mai 2009 între Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Casa Regală a României.

În prezent sunt executate lucrări de pictură  în tehnica frescco, motiv pentru care au fost montate schele de lemn în interior pe aproape toată suprafața bisericii.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar