news        mail   location

 
 

Primul Ministru al Angliei, Winston Churchil (1874-1965), printre alte „poante” între fum de trabuc și o „plesneală” de rachiu englezesc, a zis plin de haz și precuație: „Dacă treci prin Iad, nu te opri din mers!”

 

Aici înțelegem, că Anglia a fost, în Al Doilea Război Mondial, făcută harcea-parcea de bombardamentele Germaniei hitleriste, după cum a înregistrat Istoria zbuciumată a omenirii.

Tot un fel de „bombardament” asupra omenirii și asupra României, a fost și groaznica Pandemie, care se confundă cu o stare mai pasageră, epidemia.

Pandemia Covid 19 (după anul când a apărut), s-a răspândit pe întregul mapamond, boala cumplită pornind din Wuhan, în anul 2019, care n-a ales, făcând mofturi. A infectat cu o rapiditate uluitoare, fulgerătoare.

Marele neurochirurg Alexandru Ciurea, în această privință a spus, în cartea sa: „Nu discut dacă este o invenție, dacă a fost scăpat din laborator sau dacă este armă biologică”, iar unii mai cu umor, clamau că a fost scăpat din laborator „ca găina cu capul pe jumătate tăiat”! Ce mai imaginație, oameni buni!

Din când în când, omenirea a trecut prin asemenea încercări de epidemie și nici România nu a scăpat nebântuită, după cum se știe și de noi, care a trebuit să înfruntăm boala, luptând cu dezinformările care curgeau ca Dunărea pe toate mijloacele ce le aveam la îndemână. Spre exemplu, la un secol (după Primul Război Mondial), a urmat o nenorocire ucigătoare, „gripa spaniolă”. Atunci, în România s-a murit pe capete, cum se spune, iar Regina Maria a scăpat ca prin urechile acului, dar a rămas fără părul ei bogat și frumos (de aceea se lega la cap ca o călugăriță) și era necăjită și descurajată. O lună nu a mâncat nimic, dar a răzbit! Mare și sfântă Regină a României, care, ca nimeni, pe lumea asta, a iubit România. A scris cea mai frumoasă Odă României, în anul 1920!

Covid 19 a îngenuncheat și cele mai curajoase voințe! Când se va scrie despre ravagiile acestei nefaste epidemii, se va arăta, mai la „rece” ce a fost cu această furtună epidemică. Savantul Alexandru Ciurea susține că această hibă nenorocită a atacat și creierul uman.

Vom vedea despre ce este vorba în următoarele tablete pe această temă!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar