news        mail   location

 
 

În Istoria mondială a sănătății se menționează operații neurochirurgicale de mii de ani, chiar și de la faraoni. Nu este o glumă nicio veste în privința neurochirurgiei.

 

Ca să mergem, pas la pas, cu specialistul în domeniu, savantul Alexandru Ciurea, vom lua seama, cu atenție, la ceea ce scrie în cartea sa: „Sănătatea Creierului – pe înțelesul tuturor”: „Neurochirurgul este un chirurg care abordează creierul, este singurul care are dreptul să deschidă cutia craniană, să trateze leziunile de la nivelul creierului și să încerce, dacă poate, să le vindece. Creierul fiind cel mai apropiat de Dumnezeu, înseamnă că neurochirurgul își permite, cu ajutorul lui Dumnezeu, să rezolve o serie întreagă de boli ale Creierului. Deci, într-o anumită zonă extrem de complexă și de sensibilă. Un doctor, recunoscut neurochirurg, Ben Carson, care a realizat intervenții deosebite, afirmă: „Doamne, eu voi fi mâinile, iar Tu vei fi neurochirurgul”. Un alt neurochirurg vestit, Brian Beyerl, de la Morriston Medical Center, New Jersey, spune: „Eu sunt un bisturiu în mâinile lui Dumnezeu”. Ajungem și la domnul Profesor Dănăilă, academician, cu activitate îndelungată în neurochirurgie: „În creier se intră doar mână în mână cu Dumnezeu”. Aș veni să completez: „Creierul uman va fi vindecat numai cu ajutorul și prin mâna lui Dumnezeu”. Între creierul uman și mâna neurochirurgului se interpune ceva denumit microscop. Acesta este elementul de ajutor cu care poți să te apropii, să intri în creierul uman fără să distrugi și să abordezi, să vindeci leziunile pe care le găsești la acest nivel. Numai cu ajutorul acestui instrument care mărește imaginea putem întotdeauna să obținem rezultate.

În concluzie, unde este credința și unde este știința? Erasmus Desiderius din Rotterdam (1466-1536), un erudit umanist, afirma: „Credința este mai mare decât știința (ne aflăm în secolul XVI)”. Un alt apologet al credinței este un chirurg vestit, Ambroise Pare (1510-1590), părintele chirurgiei moderne, care relatează despre un pacient ce i-a mulțumit: „Eu doar te-am bandajat, Dumnezeu te-a vindecat”, a fost răspunsul său.”

Așa am fost încurajat mereu până la operația pe inimă, de către celebrul chirurg cardiolog, doctorul Costache Victor, la Polisano Sibiu, care mi-a fost cel mai apropiat în anul de grație 2016, când, la 3 martie, am fost un pacient căruia i s-a „restaurat” inima, cu mare măiestrie.

Iată că mai sunt în această lume de 7 ani! Dumnezeu, vindecă!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar