news        mail   location

 
 

Se susține în mod științific că, pe lângă serotonină, mai există și alte substanțe. „Da, tot în creierul uman există anumiți transmițători chimici: unii se numesc endorfine, alții, enkefaline, care au, la fel rol de credință, de producerea unui extaz, de fericire, mai ales mistică”, spune medicul Alexandru Ciurea!

 

„Este foarte interesant, continuă neurochirurgul genial – toate aceste lucruri sunt dovedite, nu numai povestite, ci sunt realități. În corpul uman se află o proteină în formă de cruce, denumită laminina. Prea multe fenomene, prea multe date se adună ca să nu le luăm în discuție. Există centre din creier conecați la Divinitate, la credință? Da! S-a dovedit printr-o metodă, RMN funcțional, că acești centri se pun în activitate, mai ales în partea anterioară a frunții, când are loc rugăciunea. Și chiar atunci, în timpul rugăciunii se face dovada acestor centri.

Mai departe, tot pe bază de RMN funcțional, s-a dovedit că acești centri ai rugăciunii funcționează mult mai mult prin fluxul de sânge și oxigen, care se produce în centrii respectivi. Este real. De asemenea, în anumite părți ale Creierului, nu se produce o suficientă oxigenare și intrare a sângelui, anumite părți sunt mai puțin irigate și atunci alte părți, mai ales cele anterioare, sunt mult mai active. Toate aceste lucruri s-au dovedit și atunci ne punem întrebarea dacă există o legătură dovedită între anumiți centri ai creierului uman și Divinitate. Sunt date care se acumulează, date foarte interesante în această direcție. În orice caz, știința, în loc să pună opreliște și să zică stop Credinței, deschide ușa, iar piciorul nu este cel ca de barieră, piciorul este cel de ridicare a barierei! Să mai facem un pas la nivel de element esențial, de apropiere a ființei umane față de Credințe, iar acesta are un nume simplu, cunoscut nouă: rugăciunea pe care o știm, cu tot ce implică ea – poziție, privire, intenție, dorință și tipul de rugăciuni pe care le știm cu toții!”

Calea cea mai sigură și directă este chemarea Sfântului Apostol Pavel către creștinii din Tesalonic: „Rugați-vă neîncetat” (I Tesaloniceni 5, 17).

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar